söndag 6 januari 2019

Höstlovsturneringen på Stockholms Schacksalonger 2018

Måndagen den 29 oktober åkte 10 entusiastiska barn från Kvarnbyskolans fritids in till Stockholms Schacksalonger för att spela den årliga Höstlovsturneringen. Dagen inleddes med att vi åt lunch för att sedan ta oss upp på Mariaberget och beskåda den enorma utsikten över Riddarfjärden.


Väl på Schacksalongerna kunde vi konstatera att det var rekordmånga barn som ville tillbringa höstlovets första dag vid ett schackbräde. Man var tvungen att utnyttja varenda kvadratmeter av Salongernas lokaler för att alla 138 deltagarna skulle få plats.

Det är alltid lite nervöst när man åker med flera nybörjare som är med på en sådan här turnering för första gången. Man vill ju inte att någon skall förlora alla sina partier. Det skulle dock visa sig att farhågorna var obefogade. Alla Kvarnbybarnen skötte sig mycket bra både vid schackbrädena och vid sidan av och presterade över vad man kunde förvänta sig.

Allra bäst gick det för Aya 2B. Hon vann sina 4 första partier och fick sedan i 5:e och sista ronden spela ett helt avgörande finalparti. Där blev dock motståndet för svårt och Aya ramlade ned till 7:e plats. Hon missade en medalj med en hårsmån. Även Isa 2A fick 4 poäng i turneringen och svarade för en utmärkt insats.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar