onsdag 13 mars 2019

Sportlovsschack på Kvarnbyskolan 2019

Deltagarrekord när Yasir blev Sportlovsmästare!

Årets Sportlovsturnering på Kvarnbyskolan kom att samla hela 33 deltagare. Detta är med råge nytt rekord för en schacktävling på loven på Kvarnbyskolan. Aldrig tidigare har schackintresset varit så stort på skolan. 

Det blev en stor brännvidd på turneringen. Allt från skolans allra bästa spelare till nästan rena nybörjare. Turneringen genomfördes över 7 ronder med 8 minuters betänketid för varje spelare och med monradlottning. 

Det blev en mycket spännande turnering med många välspelade partier. När krutröken hade lagt sig visad det sig att Yasir 4A och Abdinaasir 6B båda hade vunnit 6 av sina 7 partier och därmed kom på samma poäng. Eftersom Yasir vann deras inbördes möte blev han därmed Sportlovsmästare med Abdinassir på 2:a plats. Endast en poäng efter kom Rayan 4B som därmed lade beslag på den 3:e pokalen. 
I kampen om priset för bästa flicka kom Munisa 3C och Aya 2B båda på samma poäng. Här fick lotten avgöra och Munisa hade lyckan med sig denna gång. Aya kan nog svälja det. Hon blev ju Sportlovsmästare på särskiljning på Stockholms Schacksalonger dagen innan.

1 kommentar:

  1. ahhh saknar skolan grattis till yasir, har flyttat så kan ej besöka eller något alls.//Mohammed

    SvaraRadera