fredag 31 maj 2019

Näringslivet Möter Förorten

Storstilad avslutning av Abdinaasir

Onsdagen den 29:e maj blev Kvarnbyskolan åter inbjudna att deltaga i eventet Näringslivet möter Förorten på Stockholms Centralstation. Denna gång tillsammans med elever från Skärholmen.

Även denna gång inleddes eventet med att stormästaren Erik Blomqvist spelade blixt mot förbipasserande och mot några av barnen. Själva huvudeventet bestod som vanligt av parschack där näringslivsföreträdare spelade tillsammans med eleverna. Detta blev ett mycket välbesökt och trevligt event. Bland deltagarna märktes bl.a. astronauten Christer Fuglesang.

Det kom att bli en riktig klang och jubelföreställning för Kvarnbyskolans Abdinaasir 6B som tillsammans med sin partner Kezli Ong från Husqvarna Group vann hela tävlingen genom att vinna alla sina partier. Detta var en mycket välförtjänt framgång för Abdinaasir som ju nu går sitt sista år på Kvarnbyskolan. Han har i flera år varit en av de flitigaste deltagarna på Kvarnbyskolans schackträningar och det känns helt rätt att han får avsluta på detta sätt. Vi hoppas verkligen att Abdinaasir fortsätter att spela schack när han nu av åldersskäl måste byta skola.  Han är alltid välkommen att komma och träna och spela på Kvarnbyskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar