onsdag 15 maj 2019

Schackfyranmästaren 2019


Stora framgångar för Kvarnbyskolan

Fredagen den 10:e maj spelades den första av 2 Stockholmsfinaler av Schackfyranmästaren 2019. Schackfyranmästaren är ju turnering där de som vunnit alla sina partier i Schackfyran får deltaga. Från Kvarnbyskolan var Yasir, Sudes, Farhad och Ayan från 4A samt Rayan från 4B kvalificerade.

Kvarnbybarnen svarade för mycket starka insatser och inför den sista ronden läg Rayan, Yasir och Farhad bland de allra främsta efter att ha vunnit 5 av sina 6 partier. Här lottades Yasir och Farhad mot varandra och Yasir vann deras inbördes möte. Även Rayan vann sitt sista parti och därmed slutade både Yasir och Rayan på 6 poäng. Detta innebar att Yasir kom på tredje plats i turneringen medan Rayan kom 6:a och Farhad fick nöja sig med 13:e plats.

Efter dessa fina prestationer är Yasir, Rayan, Farhad och även Ayan kvalificerade för den stora Stockholmsfinalen som spelas den 8:e juni. De är också kvalificerade för Schackfyranmästarens Riksfinal som spelas den 7:e juli i Eskilstuna. Dessa tävlingar spelas ju inte på skoltid utan kräver att deras föräldrar har möjlighet att  följa med på turneringarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar