måndag 15 juli 2019

Riksfinalen Schackfyranmästaren 2019

Historisk milstolpe för Kvarnbyskolan


För första gången någonsin deltog en spelare från Kvarnbyskolan i stora schack-SM. Det var Rayan 4B som ställde upp i Riksfinalen av Schackfyranmästaren som han kvalificerat sig till genom sina fina insatser i Stockholmsfinalen av Schackfyranmästaren. Att just Rayan kom att bli den första från Kvarnbyskolan att ställa upp i stora schack-SM kom inte som någon stor överraskning. Rayan har, med benäget stöd från sina föräldrar, redan vid flera tillfällen visat sitt stora intresse och ställt upp vid flera schackturneringar utanför skoltid. 

Rayan gjorde en helgjuten insats i Eskilstuna. Efter en inledande förlust vann Rayan sedan 4 partier i rad och låg då med i den absoluta toppen. En förlust i den sjätte ronden gjorde dock att Rayan tappade tätkänningen. Efter  en stark avslutning på turneringen hamnade Rayan till slut på 26: e plats bland sammanlagt 175 deltagare. Han var endast 1 poäng ifrån att vinna en fin pokal. 
Om Rayan fortsätter att träna och spela schack kommer han absolut att bli en elitspelare. Vi hoppas nu att Rayans alla schackkompisar på Kvarnbyskolan inser att om man bara vill tillräckligt så kan man.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar