onsdag 13 november 2019

Höstlovsturneringen på Stockholms Schacksalonger 2019

Sofonia Höstlovsmästare

Den 28 oktober samlades 90 barn från hela Stockholm för att spela den årliga Höstlovsturneringen på Stockholms Schacksalonger. 9 av dessa kom från Kvarnbyskolans fritids. Alla representanterna från Kvarnbyskolan svarade för mycket goda insatser. Turneringen var uppdelad på på 2 olika turneringar. Man fick nämligen välja om man ville spela med eller utan schackklocka. Turneringarna spelades över 5 ronder med 10 minuters betänketid.

I klassen utan klocka svarade Sofonia från Kvarnbyskolan 3A för en storstilad insats. Han vann alla sina 5 partier och därmed hela turneringen och kan numera titulera sig Höstlovsmästare i Stockholm. Även Isa 3A stod gjorde en mycket imponerande turnering. Han fick lika många poäng som den slutliga 3:an och missade en pokal med minsta möjliga marginal genom särskiljningsreglerna.

I klassen med klocka, där de starkaste och mest rutinerade schackspelarna deltog, stod Abubakr 3B för en mycket stark insats. I detta mycket starka startfält med några av Stockholms allra bästa schackspelare i sin åldersklass lyckades han knipa en 3:e plats och därmed bärga en fin pokal. Även Aya 3B gjorde mycket bra ifrån sig. Hon kom på 5:e plats i turneringen och lade därmed beslag på en fin medalj.

Flera av deltagarna från Kvarnbyskolan kommer också att spela Kvarnbyskolans egen Höstlovsturnering som äger rum i morgon.