måndag 29 april 2019

Näringslivet för integration

Yasir vann på Centralen

Torsdag 25 april var Kvarnbyskolan återigen inbjuden av Svenska Schackakademien för att delta i schackeventet Näringslivet för integration på Stockholms Central. Detta är ett återkommande event som syftar till att popularisera schacket och att främja integration.

Det hela inleddes med att 16 barn från Kvarnbyskolan fick spela simultanschack mot Pia Cramling. Pia är Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga schackspelare. Hon är bland annat dubbel Europamästarinna och tillhör den svenska eliten alla kategorier. Extra kul för våra barn är att Pia två gånger har varit på Kvarnbyskolan på vårat Öppet Hus och att därför flera barn kände igen henne. Pia vann naturligtvis alla sina partier men flera av Kvarnbybarnen svarade för mycket gott motstånd.












Själva huvudeventet bestod av en parschacktävling där 16 spelare från näringslivet bildade lag med 16 barn från Kvarnbyskolan. Detta blev en mycket spännande tävling med många välspelade partier. Tävlingen vanns av Yasir 4A tillsammans med Oscar Elkan från Nordea. I finalen besegrade de Sundus 4A och hennes partner Peter Holmgren. Nazli 4A kom på 3:e plats i tävlingen och Khalid 2B kom 4:a.. Stor framgång för klass 4A men också roligt att det gick så bra för flickorna som ju lade beslag på både 2:a och 3:e platsen.

På det hela taget var detta ett mycket roligt och trevligt evenemang där alla visade god sportsmannaanda och ett ett glatt humör. Alla belönades med ett schackspel och fina medaljer. Pokaler till de främsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar