onsdag 10 april 2019

Skollag-DM 2019

Kval

Skollag-DM 2019 spelades under februari och mars för lågstadiet och mellanstadiet vid 7 olika kvaltillfällen på Stockholms Schacksalonger. Det gällde att komma 1:a eller 2:a i sin kvaltävling för att kvalificera sig för Stockholmsfinalen. Sammanlagt 109 lag från olika skolor i hela Stockholm deltog i kvaltävlingarna. 11 av dessa lag kom från Kvarnbyskolan.

I lågstadiet ställde Kvarnbyskolan upp med 23 spelare i 5 olika lag. Alla deltagarna gjorde mycket bra ifrån sig och ett av dessa lag lyckades kvalificera sig för Stockholmsfinalen genom att vinna sin kvaltävling. I det vinnande laget deltog Isa och Sophoniys från 2A samt Aya och Abubakr från 2B. All fyra svarade för enastående prestationer och tog sammanlagt 20,5 poäng av 24 möjliga. Aya vann alla sina 6 partier.
I mellanstadiet ställde Kvarnbyskolan upp med 25 spelare i 6 olika lag. Några av dessa går i lågstadiet men fick vara med för att få extra träning och mäta sina krafter med riktigt hårt motstånd. De klarade sig förvånansvärt bra. Nämnas kan att såväl Aya 2B och Abubakr 2B lyckades vinna 5 av 6 partier i denna tuffa konkurrens. Även från mellanstadiet lyckades Kvarnbyskolan få med ett lag till Stockholmsfinalen. I detta lag ingick Abdinaasir 6B, Abdimalik 4A, Yasir 4A och Rayan 4B. Här stack Rayan ut lite extra genom att vinna 5 av 6 partier.



Stockholmsfinalen

Kvarnbyskolans båda lag gjorde mycket bra ifrån sig i Stockholmsfinalen som spelades på Stockholms Schacksalonger den 1:april. I konkurrens med Stockholms allra bästa schackspelare i lågstadiet respektive mellanstadiet lyckades nämligen båda Kvarnbyskolans lag kvalificera sig vidare för Skollag-SM som spelas helgen 11-12 maj i Hägerstensåsen i Stockholm.

Lågstadielaget kom på en mycket hedrande 6:e plats. För Kvarnbyskolan spelade Isa 2A, Sophoniys 2A, Aya 2B, Abubakr, 2B och Munisa 3C. Alla kämpade storstilat och svarade för mycket fina prestationer. Fyra av dessa fem spelare går ju i lågstadiet även nästa år. Då kan vi nog hoppas på ännu större framgångar. 
















För mellanstadielaget gick det ännu bättre. De var mycket nära att bärga en pokal till Kvarnbyskolan. Vi missade pokalen med minsta möjliga marginal genom att komma 4:a på samma poäng som Mälarhöjden skola men med något sämre särskiljningspoäng. Vi år hoppas att vi har marginalerna på vår sida i Skollag-SM istället. I mellanstadielaget spelade Abdinaasir 6B, Abdimalik 4A, Yasir 4A och Rayan 4B. Tre av dessa fyra kommer ju att gå i mellanstadiet 2 år till. Vi ser fram mot kommande Skollag-DM och Skollag-SM.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar