onsdag 10 april 2019

Wasa JGP 2019


Stark prestation av Rayan

Wasa JGP 2019 spelades lördag 4 april i Dagens Nyheters lokaler på Gjörwellsgatani Stockholm. Här samlades Stockholms allra bästa juniorer för att göra upp om fina pokaler och JGP-poäng. Glädjande nog var Rayan 4B från Kvarnbyskolan en av en deltagarna.

Rayan svarade för en imponerande insats och kom på en mycket hedrande 13:e plats av 58 deltagare i klass C. Rayan inledde turneringen på ett strålande sätt och vann sina 4 första partier. Det kändes som att han nu skulle kunna lägga beslag på en av pokalerna till de 10 högst placerade i gruppen. Tyvärr råkade han nu få möta några av turneringens allra starkaste spelare och missade alltså pokalen med minsta möjliga marginal. Med ytterligare ett vinstparti hade han antagligen kommit 3:a i turneringen. Så små är marginalerna i schack.

Vi kan uppmana alla schackspelande elever på Kvarnbyskolan att deltaga i de Junior-GP turneringar som spelas runt om i Stockholm. Man får oerhört mycket erfarenhet genom att spela mot de allra bästa. Man får dessutom chansen att kvalificera sig för JGP-finalen.

Ett annat bra tips för att utveckla sitt schackkunnande är att man går med i en riktig schackklubb. På Kvarnbyskolan spelar man ju endast med sina kompisar som man har mött många gånger förut. I en riktig schackklubb får man spela mot betydligt fler och bättre motståndare. Dessutom ökar ju chansen betydligt att man fortsätter att spela schack även efter att man slutat på Kvarnbyskolan. Just Wasa SK är i så fall ett mycket bra alternativ.

1 kommentar:

  1. Har en känsla att han kommer vara bättre än mig och atka :( Skolans bästa i framtiden??

    SvaraRadera